KETO zsemle

Nutrition

(Per portion)
  • Energy: 120 kcal / 502 kJ
  • Fat: 10 g
  • Protein: 4.2 g
  • Carbs: 0.9 g

Cooking Time

  • Preparation: 5 min
  • Cooking: 15 min
  • Ready in: 20 min
  • For:
  • 2 db

Ingredients

  • 2 db tojás
  • 20 g mascarpone
  • 10 g vaj
  • 30 g mandulaliszt
  • 15 g lenmagliszt
  • fél kávéskanál sütőpapír
  • fél kávéskanál

Instructions

  1. A tojásokat habverővel jó habosra felverjük, a melegített, puha vajat, mascarponet, a sót a tojásokhoz géppel hozzákeverjük. A mandulalisztet, lenmaglisztet és a sütőport összekeverjük külön, majd a tojásos masszával összeforgatjuk.
  2. Két zsömlét formálunk belőle - kicsit ragacsos, ne lepődj meg - majd sütőben 180 fokon sütjük, 20-25 percig Én airflyer-ben szoktam sütni, abban 190 fokon 15 perc.
  3. Hamburger pogácsával, zöldségekkel fogyasztottam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékeld a receptet