KETO kinder szelet
Tápérték adagonként
kcal: 172 | szénhidrát: 6,5 g | fehérje: 2,8 g | zsír: 15,2 g |
Hozzávalók:
(kb: 25 adag)
- 500g mascarpone
- 200g Hulala tejszín
- 275g eritrit
- 56g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 250g étcsoki (cukormentes)
- 5db tojás
A tojásokat habosra felverjük, hozzáadagolva a kakaót, a sütőport, az eritrit negyedét. Sütőpapíron elsimítjuk – figyelve, hogy amikor kettévágjuk egyforma méretet kapjunk -, figyelve kisütjük, hogy ne szárítsuk ki. Hamar megsül.
A hulalát – növényi tejszínt – kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék eritritet, és lassan adagolva a mascarponet is.
A kisült lapot kettévágjuk, két egyenlő téglalap formára. Az alsót vékonyan megkenjük krémmel, majd az olvasztott csoki felét rásimítjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen nagyon forró.
A krém felét rákenjük a megdermedt csokira, majd a maradék csokit elkenjük rajta, szintén ha megdermedt, a megmaradt krémet elkenjük a csokin újra, a tészta másik felével zárjuk. Egy órára a hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Kb.: 25 kis kocka sütemény lesz belőle.