*

Garda-tó

Költségek:

  • Parkolás ? EUR
  • Programok 3 napra max 76 EUR/ fő
  • Étel (reggeli az árban)

SIRMIONE

Parkolni lehetséges az erőd közelében, habár webhelyet nem találtam velük kapcsolatban.

Castello Scaligero di Sirmione, Italy, Sirmione | Italy travel, Places to visit, Sirmione

ERŐD

A Garda-tó partján, Sirmione városában álló Scaligeri várat a 13. században építették, később a velenceiek, majd a franciák és az osztrákok kezébe került. 1786-ban Goethét letartóztatták, mert az épületről készült vázlatait túl gyanúsnak találták.
A 31 m magas, ötszögletű toronyból szép panoráma nyílik a városra.

Belépő: ?

Nyitvatartás: K-Szo: 9:00-20:00How to reach Sirmione on Garda Lake? – ItalyAsk.com

 

 

 

Miután körbejártuk a várost és elfogyasztottunk egy kis ételt, elfoglaljuk a szállásunkat, amelybe egyébként július 13-án 15:00-tól 00:00-ig lehet bejelentkezni. Úgy gondolom, hogy Sirmione után menjünk a szállásunkra, és ha van kedvünk utána elmehetünk a tó partjára, amely 15 percre van autóval a szállásunktól.

Ha az előző tanácsomat megfogadjátok, akkor Lazise városába menjünk, ez van a legközelebb a szállásunktól, ezenfelül szép sétány van a víz mellett.

Második nap

Reggel valószínűleg megint korán kell kelnünk hiszen megyünk Garda-tó északi részére.
(A reggeli benne van az árban.) Ezután elindulunk Monte Baldo felé.

MONTE BALDO

A Funivia Malcesine Monte Baldo felvonó alsó állomása a belvárostól néhány száz méterre fekszik, gyalog is könnyen megközelíthető, de egy 170 férőhelyes fizetős parkoló is ki lett alakítva az állomás alatt. Innen indulnak 30 percenként a felvonók. Az első szakaszon 580 méterig juthatunk fel San Michele állomásig, majd itt átszállva érhetünk fel az 1760 méter magasan lévő Monte Baldo állomásra. A felvonó egyedisége abban rejlik, hogy miközben a kabinok a csúcs felé haladnak, 360 fokban megfordulnak a tengelyük körül, így igazi panorámában gyönyörködhetünk már a felvonóban is.Érdemes felmenni egy-két órára - értékelések erről: Monte Baldo, Malcesine, Olaszország - Tripadvisor

Cím: Funivia Malcesine

Belépő: Felnőttjegy: 22 EUR, Gyerekjegy (14 és 18 éves kor között): 15 EUR

Nyitvatartás: reggel 8

Elővételes jegy!

 

 

RIVA DEL GARDA

Parkolásra elég kevés lehetőség van, az egyik ára 7 óra felett 15 EUR

Elsőnek azt mondom, hogy menjünk el a majdnem 1 órás túrára, ahonnan beláthatjuk az egész Riva del Gardát, majd visszaérve a 4 km-es sétáról körbenézhetünk a városban, és találhatunk egy-két strandot is, ahol lepihenhetünk.

Fontos, hogy a Ponale-utat ne sétáljuk végig, mert összesen 4 órás lenne.

Lake Garda Attractions: Torre Apponale - SeeVoov

TORRE APPONALE

A Torre Apponale a Piazza 3 Novembre keleti oldalán áll, Riva del Garda óvárosában, közvetlenül a város régi kikötőjénél. A toronytól keletre található a Rocca , a moated kastély és nyugatra a Palazzo Pretorio . A torony egykor a város erődítményeinek része volt, amelyek a város falain belül feküdtek , és amelynek konkrét feladata volt a riva kikötő védelme.

Belépő: 2 EUR, 15-26 évesnek 1 EUR

 

Strandok:

  • Sabbioni beach
    Spiaggia Sabbioni, Riva del Garda, Lago di Garda, Italy | Lago di garda, Lago, Spiaggia

 

 

 

 

 

 

 

  • Pini beach

Alto Garda Informatica Digital Concierge - Spiaggia dei Pini - Oscar WiFi

 

 

 

 

 

 

 

VARONE VÍZESÉS

Fakultatív döntéshozatalnak ajánlom fel ezt a programlehetőséget. /Noémi/

Aztán pár lépés, és máris az Alsó-barlangban (Grotta Inferiore) vagyunk, ahol egy igen keskeny sziklakürtőben zúdul a mélybe majdnem pontosan 100 méter magasból a víztömeg. A Varone-vízesést nehéz fotózni, nem adja magát könnyen, vizes lesz az állványra rakott fényképező is, a barlangban pedig kevés a fény.

A Garda-tó északi csücske – CsámborgóA Felső-barlangig egyébként 115 lépcső vezet fel: útközben hihetetlen gazdag a botanikus kert vegetációja, mert a vízesésnek köszönhetően sajátos mikroklímája van a helynek. Sok különleges növény virágzik itt, melyek ritkán láthatók együtt (mediterrán növények magashegyi növényekkel együtt). Élvezhetjük itt a pálmák, jukkák, ciprusok, leanderek, hortenziák, olajfák, arukáriák szépségét, de legszebb a mályvafélék családjába tartozó, s főleg a trópusokon honos hibiszkusz, amit leginkább teában ismerünk. Aki nem látott még hibiszkuszt (Hibiscus rosa sinensis) nyílni, el sem tudja képzelni, hogy mennyire fénylőzöld lehet a levele, s hogy mennyire nagy és égőpiros a virága!

Belépő: feltehetőleg 5,50 EUR

Egyetlen baj ezzel, hogy sétálva messzebb van.

Harmadik nap

https://www.gardaland.it/en/

Ezek után még egy éjszakát töltünk a szállásunkon, majd másnap tovább indulunk.