Csirke tejszínes spenótmártással
CSIRKE TEJSZÍNES SPENÓTMÁRTÁSSAL
Tápérték adagonként:
kcal: 592 | szénhidrát: 4,7 g | fehérje: 39,6 g | zsír: 61 g |
ÖSSZETEVŐK:
(4 adag)
- 680 g csontozatlan csirkemell
- 240 ml zsíros tejszín
- 90 g spenótlevél
- 260 g sajt (kedvelt sajt)
- 90 g reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 18 g finomra vágott hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál zúzott pirospaprika
- 240 ml csirkehúsleves
ELKÉSZÍTÉS:
Serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Vágjuk csíkokra a csirkemelleket, sóval és borssal ízesítse, majd főzzük 3-5 percig. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük egy tányérra. A serpenyőbe tegyük a vajat, a hagymát, fokhagymát pirítsuk le, majd szórjuk meg a pirospaprikával.
Ezután adjuk hozzá a tejszínt, a csirkehúslevest, és a sajtot. Közepes lángon kevergetés mellett “habosra” főzzük pár perc alatt. Sóval, borssal ízesítjük
Hozzá keverjük a parmezánt és a spenótot, amíg a a spenót megfonnyad. Ekkor adjuk hozzá a lesütött csirkemell csíkokat, majd főzzük össze.