*
Citromos csirkecomb
CITROMOS CSIRKECOMB
Tápérték adagonként:
kcal: 289 | szénhidrát: 2,7 g | fehérje: 34,1 g | zsír: 15,1 g |
ÖSSZETEVŐK:
(adag)
- 450 g csontozatlan és bőrös csirkecomb
- 180 ml csésze csirkehúsleves
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 apró hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- só és fekete bors ízlés szerint
- 1 evőkanál vaj
ELKÉSZÍTÉS:
Serpenyőbe öntsük az olívaolajat, tegyük a csirkecombokat bőrrel lefelé, pirítsuk meg, majd a másik felét is. Ezután vegyük ki a húst a serpenyőből.
Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát pirítsuk le, öntsük bele a csirkehúslevest, citromlevét, majd a fűszereket. Keverjük jól össze. Tegyük vissza a húsokat a serpenyőbe, főzzük össze fedő alatt. Ha megpuhult, újra kiszedjük a húsokat, a szaftba beletesszük a vajat, elkeverjük és a kiszedett csirkecombokra öntjük.
admin
0
Tags :