*
Avokádó hajó
Avokádó hajó
kcal: 456
szénhidrát: 4,3 g
- 1 db avokádó
- 1 db tojás
- 10 g sajt (pl. emmentáli, edami, gouda)
- 10 g bacon
- só
- bors
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Az avokádót vágd félbe, szedd ki a magját, és kanállal távolítsd el a közepe egyharmadát, hogy több töltelék férjen bele (ne dobd ki, készítsd el később avokádó krémnek).
- Sózd, borsozd és üss egy tojást a közepébe. Ha nagy a tojás, a fehérjének csak egy kis részét tedd bele, különben ki fog folyni.
- Süsd 5-6 percig, hogy a tojás félig elkészüljön.
- Tegyél a tetejére bacont, kolbászt, sajtot, zöldséget, vagy bármilyen további fűszert (ne felejtsd azonban hozzáadni a tápanyag értékeket sem) ízlés szerint.
- Süsd további 5-10 percig, attól függően, mennyire szereted lágyan a tojást.
Mellé friss zöldségek, kellően megsózva.
admin
0
Tags :