Brokkolis csirke
Brokkolis csirke
Tápérték adagonként:
kcal: 449 | szénhidrát: 9,4 g | fehérje: 32,8 g | zsír: 31,8 g |
ÖSSZETEVŐK:
(adag)
- 700g csirkemell kockákra vágva
- 60g brokkoli
- 1 közepes hagyma apróra vágva
- 1/2 piros kaliforniai paprika, szeletelve
- 2 egész fokhagymagerezd, darálva
- 1 evőkanál gyömbér, hámozott és reszelt
- 1/4 csésze szójaszósz
- 1 evőkanál almaecet
- 3 evőkanál avokádóolaj
- 2 teáskanál szezámolaj
- 1/2 teáskanál szezám, köretnek
ELKÉSZÍTÉS:
Pácoljuk be a csirkét fokhagymában, gyömbérben, szójaszószban és ecetben 1 órára. Adjuk hozzá az avokádóolaj felét egy serpenyőbe magas hőfokon. Ha felmelegedett, adjuk hozzá a hagymát és főzzük 1-2 percig, puhára, majd adjuk hozzá a piros kaliforniai paprikát és a brokkolit.
Miután a brokkoli megfőtt, de még ropogós, vegye ki a zöldségeket a serpenyőből, és tegyük félre egy tálba. Csepegtesse le a csirkét, a páclét ne öntsük ki. Adjuk hozzá a maradék avokádóolajat a serpenyőbe, és ha forró, adjuk hozzá a csirkét. Főzzük a csirkét nagy lángon, amíg teljesen meg nem fő, körülbelül 4-6 percig.
Miután a csirke megsült, az összes fennmaradó összetevőt adja hozzá a serpenyőbe – beleértve az előre főtt zöldségeket és a pácot is.
Főzzük még 3-4 percig, amíg a felesleges folyadék elpárolog, és besűrűsördik a szósz.
Díszítsük szezámmal és forrón tálaljuk.