KETO kinder szelet

Tápérték adagonként

kcal: 172 szénhidrát: 6,5 g fehérje: 2,8 g zsír: 15,2 g

Hozzávalók:
(kb: 25 adag)

  • 500g mascarpone
  • 200g Hulala tejszín
  • 275g eritrit
  • 56g kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 250g étcsoki (cukormentes)
  • 5db tojás

A tojásokat habosra felverjük, hozzáadagolva a kakaót, a sütőport, az eritrit negyedét. Sütőpapíron elsimítjuk – figyelve, hogy amikor kettévágjuk egyforma méretet kapjunk -, figyelve kisütjük, hogy ne szárítsuk ki. Hamar megsül.
A hulalát – növényi tejszínt –  kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék eritritet, és lassan adagolva a mascarponet is.

A kisült lapot kettévágjuk, két egyenlő téglalap formára. Az alsót vékonyan megkenjük krémmel, majd az olvasztott csoki felét rásimítjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen nagyon forró.
A krém felét rákenjük a megdermedt csokira, majd a maradék csokit elkenjük rajta, szintén ha megdermedt, a megmaradt krémet elkenjük a csokin újra, a tészta másik felével zárjuk. Egy órára a hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.

Kb.: 25 kis kocka sütemény lesz belőle.