Omlett

Omlett

 kcal: 374.6 szénhidrát: 2 g

  • 3 db tojás
  • 10 g vaj
  • 50 g sajt (pl. ementáli, gouda)
  • petrezselyem
  • bors
  • Üsd fel a tojásokat egy kisebb tálba, sózd, borsozd és szórj rá egy kevés petrezselymet is.
  • Villával verd fel amíg szétmegy a sárgája.
  • Olvassz egy teáskanálnyi vajat egy serpenyőben, ha elolvadt, mehet rá a tojás.
  • Alacsony(!) lángon kevergesd, amikor már csak kicsit folyik a tojás, simítsd el egyenletesen és reszelj rá sajtot.
  • Hajtsd félbe óvatosan ha elolvadt a sajt (vagy hajtogasd palacsinta alakúra), süsd még egy fél percig és már tálalhatod is!

Mellé friss zöldségek, kellően megsózva.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.