Avokádó hajó

Avokádó hajó
kcal: 456
szénhidrát: 4,3 g

  • 1 db avokádó
  • 1 db tojás
  • 10 g sajt (pl. emmentáli, edami, gouda)
  • 10 g bacon
  • bors
  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • Az avokádót vágd félbe, szedd ki a magját, és kanállal távolítsd el a közepe egyharmadát, hogy több töltelék férjen bele (ne dobd ki, készítsd el később avokádó krémnek).
  • Sózd, borsozd és üss egy tojást a közepébe. Ha nagy a tojás, a fehérjének csak egy kis részét tedd bele, különben ki fog folyni.
  • Süsd 5-6 percig, hogy a tojás félig elkészüljön.
  • Tegyél a tetejére bacont, kolbászt, sajtot, zöldséget, vagy bármilyen további fűszert (ne felejtsd azonban hozzáadni a tápanyag értékeket sem) ízlés szerint.
  • Süsd további 5-10 percig, attól függően, mennyire szereted lágyan a tojást.

Mellé friss zöldségek, kellően megsózva.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.