Brokkolis csirke

Brokkolis csirke

Tápérték adagonként:

kcal: 449 szénhidrát: 9,4 g fehérje: 32,8 g zsír: 31,8 g

ÖSSZETEVŐK:
(adag)

  • 700g csirkemell kockákra vágva
  • 60g brokkoli
  • 1 közepes hagyma apróra vágva
  • 1/2 piros kaliforniai paprika, szeletelve
  • 2 egész fokhagymagerezd, darálva
  • 1 evőkanál gyömbér, hámozott és reszelt
  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál avokádóolaj
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 1/2 teáskanál szezám, köretnek

ELKÉSZÍTÉS:

Pácoljuk be a csirkét fokhagymában, gyömbérben, szójaszószban és ecetben 1 órára. Adjuk hozzá az avokádóolaj felét egy serpenyőbe magas hőfokon. Ha felmelegedett, adjuk hozzá a hagymát és főzzük 1-2 percig, puhára, majd adjuk hozzá a piros kaliforniai paprikát és a brokkolit.
Miután a brokkoli megfőtt, de még ropogós, vegye ki a zöldségeket a serpenyőből, és tegyük félre egy tálba. Csepegtesse le a csirkét, a páclét ne öntsük ki. Adjuk hozzá a maradék avokádóolajat a serpenyőbe, és ha forró, adjuk hozzá a csirkét. Főzzük a csirkét nagy lángon, amíg teljesen meg nem fő, körülbelül 4-6 percig.

Miután a csirke megsült, az összes fennmaradó összetevőt adja hozzá a serpenyőbe – beleértve az előre főtt zöldségeket és a pácot is.

Főzzük még 3-4 percig, amíg a felesleges folyadék elpárolog, és besűrűsördik a szósz.

Díszítsük szezámmal és forrón tálaljuk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.