Csirke tejszínes spenótmártással

CSIRKE TEJSZÍNES SPENÓTMÁRTÁSSAL

Tápérték adagonként:

kcal: 592 szénhidrát: 4,7 g fehérje: 39,6 g zsír: 61 g

ÖSSZETEVŐK:
(4 adag)

  • 680 g csontozatlan csirkemell
  • 240 ml zsíros tejszín
  • 90 g spenótlevél
  • 260 g sajt (kedvelt sajt)
  • 90 g reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 18 g finomra vágott hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál zúzott pirospaprika
  • 240 ml csirkehúsleves

ELKÉSZÍTÉS:

Serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Vágjuk csíkokra a csirkemelleket, sóval és borssal ízesítse, majd főzzük  3-5 percig. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük egy tányérra. A serpenyőbe tegyük a vajat, a hagymát, fokhagymát pirítsuk le, majd szórjuk meg a  pirospaprikával.
Ezután adjuk hozzá a tejszínt, a csirkehúslevest, és a sajtot. Közepes lángon kevergetés mellett “habosra” főzzük pár perc alatt. Sóval, borssal ízesítjük
Hozzá keverjük a parmezánt és a spenótot, amíg a a spenót megfonnyad. Ekkor adjuk hozzá a lesütött csirkemell csíkokat, majd főzzük össze.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.