Citromos csirkecomb

CITROMOS CSIRKECOMB

Tápérték adagonként:

kcal: 289 szénhidrát: 2,7 g fehérje: 34,1 g zsír: 15,1 g

ÖSSZETEVŐK:
(adag)

  • 450 g csontozatlan és bőrös csirkecomb
  • 180 ml csésze csirkehúsleves
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 apró hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • só és fekete bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaj

ELKÉSZÍTÉS:

Serpenyőbe öntsük az olívaolajat, tegyük a csirkecombokat bőrrel lefelé, pirítsuk meg, majd a másik felét is. Ezután vegyük ki a húst a serpenyőből.
Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát pirítsuk le, öntsük bele a csirkehúslevest, citromlevét, majd a fűszereket. Keverjük jól össze. Tegyük vissza a húsokat a serpenyőbe, főzzük össze fedő alatt. Ha megpuhult, újra kiszedjük a húsokat, a szaftba beletesszük a vajat, elkeverjük és a kiszedett csirkecombokra öntjük.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.